Homlokzati hőszigetelés | Hőszigetelés homlokzatra | Hőszigetelő rendszer


A tartalomhoz

Homlokzati hőszigetelés | Homlokzat szigetelés | Hőszigetelés

Hőszigetelés

- Egy családi házon vagy bármilyen épületen jelentős mértékű lehet a hőmérsékletingadozás, ha nincs megfelelő hőszigetelés mind a falak, mind pedig a nyílászárók szempontjából. A nem megfelelő hőszigetelés nyáron az épület felmelegedésével, télen lehűlésével jár. A homlokzati hőszigetelés jelentős mértékben csökkenti a fűtési számlákat. Az épület 1°C-kal való lehűtésével háromszor annyi energiát használunk fel, mint télen az 1°C-kal való fűtésével, tehát nyáron kifizetődőbb.
- Az épület különböző helyein észrevehető a hőmérsékletváltozás, ami termográfiai vizsgálattal mutatható ki pontosan szakemberek elemzésével. Ez abban segít, hogy lássuk mely területeken kell javítani, melyeket kell hőszigetelni.
- Új ház építésénél figyelembe kell venni az épület különböző részeinek a szigetelési értékeit, amit ún. K- értéknek nevezünk. Hőszigetelő képességre utal, pontosabban megmutatja, hogy egységnyi felületen hány W energia halad át. Ennek minél kisebb az értéke, annál jobb a szigetelőképesség. Egy átlagos fal K-értéke 1,5 körül mozog, ami szigetelve 0,4-0,5 lesz.
- Az új építésű családi házaknál előtérbe kerül a környezettudatosság: a költségek, valamint a környezet szennyezésének csökkentése mellett az energiák előállítása és a takarékosság. A hőszigetelés-sel nem csak energiát takarítunk meg, hanem környezetünk szennyezését is csökkentjük.
Falainkon végezhetünk belső hőszigetelés-t is, vagyis a szigetelőanyagot nem kívülről, hanem belülről rögzítjük a falfelületen. Ha nincs megfelelő szakemberre bízva, nagy valószínűséggel a szigetelt és a hőszigetelés nélküli felülettalálkozásánál előfordulhat páralecsapódás, ami gombásodáshoz, penészhez vezet. Ezt inkább kiegészítő épület szigetelés-nek ajánlják.
- Ez jelentős mértékben olcsóbb, mint a külső hőszigetelés. Hátránya, hogy a fal nem tudja átvenni a megfelelő hőt, így kihasználatlan a fal hőtároló képessége. Ez az épület szigetelés a külső nedvességtől nem védi a falat, mely károkhoz vezethet.
- Az épület szigetelés másik fajtája a külső homlokzati hőszigetelés. Ez a megoldás a fal hőtároló-képességét kihasználja, megtartva ezzel a hőt a helyiségben. Véd a külső nedvességtől, vízmentesen zár. A külső homlokzati hőszigetelés drágább, viszont sokkal hamarabb megtérül és jobban óvjuk vele lakásunk épségét. Nagyon fontos, hogy ép legyen a homlokzat, mert csak így lehetséges a hő bent tartása. Sérülés lehet vakolatleválás, ami penészedéshez vezet, mert a nedvesség átszivárog a falszerkezeten. Ha a homlokzat mégis sérült, annak hibáit minél hamarabb ki kell javítani. Szigetelésnél fontos, hogy tisztába legyünk a szigetelőanyag tulajdonságaival, méreteivel.

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés:

- Hazánkban is egyre keresettebb a légáteresztő, hétköznapi nyelven a lélegző rendszerek. Kiváló tulajdonságuk a tűzálló képesség, a magas hőszigetelő tulajdonság, és ami igen fontos a hangszigetelő képessége páratlan.A égáteresztő homlokzati hőszigetelés a levegő részecskéit megkötve éri el igen kiemelkedő tulajdonságát, és mivel természetes alapanyagú (bazalt) a környezetünkre gyakorolt hatása semleges.
- A kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés hőtágulása elhanyagolható, ezét igen nagy hatásfokkal védi az épület szerkezeti részeit a hőingadozások okozta elfáradásoktól.

Kattintson és olvassa tovább a kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés-t >>

- Az olcsó ár ne legyen az egyetlen szempont a hőszigetelő rendszer kiválasztásánál, mert rengeteg példa van arra, hogy a nem megfelelő minőségű homlokzati rendszerek, legyen az polisztirollapos vagy kőzetgyapot egyszerűen elválik a faltól, főleg a rossz minőségű kőzetgyapot ragasztó, polisztirol ragasztó, vagy a nem megfelelő üvegszövet miatt.
- A teljes rendszer vásárlásakor nem csupán azonos márkájú elemeket alkalmazunk, de egy megfelelő technológiákkal egymásra épülő termékeket válasszunk, aminek előnye, hogy a különböző elemek egymást erősítve kapcsolódnak egymáshoz, növelve az egész hőszigetelő rendszer minőségét.

FONTOS!

- Új épület esetén közvetlenül a falra (tégla, beton) ragasztható a hőszigetelés, régi épületeknél a rossz állapotban levő vakolatot javítani kell , a jó állapotban lévőt szükség szerint csak foltokban javítani, majd a hőszigetelő táblák felragasztása után táblánként 2-3 dübellel rögzíteni kell. A kivitelezést lehetőleg bízzuk szakkivitelezőre, különösen a tapaszolást, hálózást és a szinezést.

Kőzetgyapot

homlokzati kőzetgyapot

Webáruház ajánlata

  • Kiváló hőszigetelő tulajdonság
  • Hangszigetelés
  • Tűzálló
Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer vakolat nélkül
Bővebben>>Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer díszvakolattal
Bővebben>>

homlokzatihoszigeteles.com

elválasztó

Polisztirol

homlokzati hőszigetelés

- A ház homlokzata az épületet sok időjárási tényezőtől megóvja. A hőszigetelés már szinte elengedhetetlen, mert ez akadályozza meg az esővíz, vagyis a nedvesség falba jutását. Az olyan homlokzatnál, ami hosszú idő alatt tönkrement, nem volt védve a környezeti hatásoktól, az épülettestet is meg kell erősíteni.
- Felújításra szorul a homlokzat, ha a vakolat megrepedezik, és bejut a víz a falba. Az egyik megoldás erre, a polisztirollapos homlokzati hőszigetelés. A homlokzat bevonatrendszer rendkívül véd az időjárás viszontagságaitól, miután a z épületet megfelelő anyagokkal és szakszerű kivitelezéssel leszigetelték. Ez a fajta szigetelőanyag könnyen alakítható és méretre vágható, (egyszerű éles késsel vagy erre a célra kialakított fűrésszel).
- A homlokzati hőszigetelés rökzítése elengethetetlen, mivel a folyamatos hőtágulás miatt a falakról a ragasztótapasz elválhat és a bevonatrendszer egyszerűen leszakad a homlokzatról. A szigetelés rögzítő dűbel legyen hosszabb legalább 5cm-rel a felragasztani kívánt polisztirol vastagságánál és legalább 5-6db/m2 használjunk.

Polisztirol homlokzati hőszigetelés:
- Legnagyobb számban .értékesített hőszigetelő anyag. Egyszerű beszerzése, könnyű szállítása és a meglepően kedvező ár/érték aránya miatt lett igen közkedvelt hőszigetelés. A polisztirol a celláiba zárt levegőnek, köszönheti tulajdonságát vízgőzzel feldagasztott polisztirolgyöngyök összepréselve (expandálás).Igen könnyen alakítható és méretre vágható, ezáltal a kivitelezési időtartam jelentősen megrövidűl.
- Az átlagos hőszigetelő érték 0,037 W/mK.
- Fontos a felmérés, a megfelelő anyagválasztás. A szigetelőanyag általában lemez formájában kerül a piacra, több méretben. Nemcsak a homlokzati hőszigetelés-e a fontos, hanem a pincével rendelkezőknek a pince falazata. Fontos a belső szigetelés. Védeni kell a talajvíztől, esőtől, hótól, főleg olyan részeken, ahol problémásabb a talaj, nem tud felszívódni a víz.

  • Kiváló ár/érték
  • Alacsony testsűrűség
  • Magas hőszigetelő tulajdonság

Homlokzati hőszigetelés díszvakolattal
Bővebben>>
Homlokzati hőszigetelés vakolat nélkül
Bővebben>>
homlokzatihoszigeteles.com

elválasztó

Webáruház

Termékeinket megvásárolhatja
Hőszigetelő rendszer webáruházunkban.
Csak regisztrálnia kell...

Polisztirol

Homlokzati polisztirol hőszigetelő anyagok. 2-30cm vastagságban rendelhető. EPS

Társoldal :

Kőzetgyapot

Kiváló tűzállósági tulajdonság "A1"
légáteresztő
PAROC termékek forgalmazása.

Hőszigetelés

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés, óriási választékban.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe