Blog

Polisztirol ragasztó hőszigeteléshez: Tippek a hatékony alkalmazáshoz

A polisztirol ragasztó egy cement alapú habarcs, amelyet kifejezetten hőszigetelő lapok ragasztására használnak falakra, mennyezetekre és padlókra beltérben és kültérben. Alkalmas expandált polisztirol (EPS) és extrudált polisztirol (XPS) lapok ragasztására.

Családi ház utólagos hőszigetelés! Mire figyeljen?

A családi ház utólagos hőszigetelés továbbra is kiváló módja a fűtési költségek csökkentésének és a lakók komfortérzetének javításának. A szigetelés megtervezése és kivitelezése során azonban számos tényezőt kell figyelembe venni a hatékonyság és tartósság maximalizálása érdekében. A fűtési költségek jelentősen emelkedtek az elmúlt évben, ezért a szigetelés még megtérülőbb befektetéssé vált. Mielőtt belevágna a szigetelésbe, javasolt hőtérképes felmérést készíteni a házáról. Ezzel a módszerrel pontosan azonosíthatók a hőveszteség gócpontjai, így a szigetelést a leghatékonyabb területekre összpontosíthatja.

A pincefal szigetelés: Vízszigetelés, hőszigetelés és vízelvezető rendszer

A pincefal szigetelés kiemelkedően fontos az épület tartóssága, energiahatékonysága és komfort szempontjából. A nedvesség elleni védelem, a hőveszteség csökkentése és a vízelvezetés összehangolt megoldása szükséges a pince optimális szigeteléséhez.

Ne csak találgasson! Így válassza ki a megfelelő vastagságú hőszigetelést otthonába!

A hőszigetelés az egyik legjobb befektetés, amit ingatlanunkba tehetünk. Nemcsak a fűtési és hűtési költségeket csökkenti jelentősen, de komfortosabbá is varázsolja otthonunkat, és csökkenti a környezetterhelést is. Viszont a megfelelő vastagság kiválasztása kulcsfontosságú a maximális hatás eléréséhez.

Új hőszigetelés a régire!

A folyamatosan szigorodó hőszigetelési előírások és a 15-20 évvel ezelőtti kivitelezési technológiák miatt a homlokzati hőszigetelő rendszerek egy része napjainkban elavultnak mondható. Felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk a régi szigeteléssel: bontsuk le, vagy tehetünk rá vastagabb újat?

Energiahatékonyság növelés, hőszigetelés állami támogatással lakossági felhasználásra 2024

A lakossági energiafelhasználás, ezen belül a földgázfelhasználás csökkentése 1990 előtt épült lakóépületek korszerűsítésével. Hőszigetelés, nyílászárócsere, víz-és gázfűtési rendszer korszerűsítés Otthonfelújítás állami támogatással.

Hőszigetelés: Minden amit tudni kell

A hőszigetelés egyre fontosabbá válik az energiaárak emelkedésével és a környezettudatosság növekedésével. Kulcsfontosságú az energiatakarékossághoz és a komfortos lakókörnyezet fenntartásához. A bejegyzés célja, hogy egyszerű átfogó képet adjon a hőszigetelésről, kiemelve a főbb tudnivalókat és a legjobb hőszigetelő rendszereket és szigetelőanyagokat.

Homlokzati hőszigetelés kivitelezése!

A homlokzati hőszigetelés kivitelezési munkálatai előtt a homlokzatot, legyen új, vagy akár régi felületről van szó, gondosan készítsük elő. A felületet szabadítsuk meg a táskás esetleg málladozó részektől, a repedezett részeket javítsuk ki és portalanítsuk az egész falat. Az ép, jó minőségű vakolatra illetve, sértetlen helyeken csak alapozás szükséges.

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek egyre nagyobb teret hóditanak!

Az ásványgyapot (környezetbarát) vagyis a kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek egyre nagyobb teret hóditanak a homlokzati hőszigetelés terén. Tűzvédelmi és hanszigetelés szempontjából igen kedvező tulajdonságú termék.