Blog

Polisztirol ragasztó hőszigeteléshez: Tippek a hatékony alkalmazáshoz

Magyar Festék Kft
Polisztirol ragasztó hőszigeteléshez: Tippek a hatékony alkalmazáshoz

A polisztirol ragasztó egy cement alapú habarcs, amelyet kifejezetten hőszigetelő lapok ragasztására használnak falakra, mennyezetekre és padlókra beltérben és kültérben. Alkalmas expandált polisztirol (EPS) és extrudált polisztirol (XPS) lapok ragasztására.

 

 

 

 

 

A polisztirol ragasztó használata! Kövesse az alábbi lépéseket:

1. Előkészületek:

 1. Győződjön meg róla, hogy a felület tiszta, száraz, por- és szennyeződésmentes. Távolítson el minden laza festéket, vakolatot vagy más szennyeződést.
 2. Ha a homlokzati felület egyenetlen, simítóhabarccsal egyenlítse ki. Hagyja a simítóhabarcsot teljesen megszáradni, mielőtt továbbhaladna.
 3. Kövesse a gyártó utasításait az összekeveréséhez. A ragasztót a gyártó által megadott mennyiségű vízzel kell összekeverni, amíg egyenletes, csomómentes masszát nem kap. Pihentetés után kb: 5 perc elteltével újrakeverjük lassú fordulaton.

2. A polisztirol ragasztó felhordása:

 1. A ragasztót a szigetelő lapokra pont-perem módszerrel kell felhordani.
 2. Nyomja szorosan a szigetelőlapokat a felületre. Győződjön meg róla, hogy a lapok szorosan illeszkednek egymáshoz, és nincsenek hézagok közöttük. Használjon vízmértéket.
 3. Távolítsa el a felesleges ragasztót a lapok széleinél egy nedves szivaccsal.

3. Befejezés:

 1. Hagyja a ragasztót teljesen megszáradni, mielőtt továbblépne. A száradási idő a ragasztó típusától, a hőmérséklettől és a páratartalomtól függően változhat.
 2. A dűbelezést követően üvegszövet 145g használata a réteg megerősítéséhez. Az üvegszövetet a ragasztórétegbe kell ágyazni.
 3. A polisztirol ragasztó teljes megszáradása után a szigetelést befejező rétegeként, színező vakolattal, vagy homlokzatfestékkel kell ellátni. A vakolat, vagy a festék típusát a szigetelőanyag típusától és a kívánt esztétikai hatástól függően kell kiválasztani.

Fontos tippek:

 • Mindig olvassa el a gyártó utasításait a ragasztó használata előtt.
 • Ne használja a ragasztót hideg vagy rendkívül meleg időjárási körülmények között.
 • Ne érintse meg a szemét vagy a bőrét a ragasztóval.
 • Ha a ragasztó a szemébe kerül, öblítse ki bő vízzel.
 • Ha a ragasztó a bőrére kerül, mossa le szappannal és vízzel.

A polisztirol ragasztó használatával hatékonyan és tartósan rögzítheti a polisztirol hőszigetelő lapokat. A fenti lépések betartásával biztosíthatja a szigetelés optimális teljesítményét és hosszú élettartamát.